Szajoli Élő Emlékezet Fala

logo smallFelhívás szajoli fiatalokhoz!

Ha kedvet érzel dokumentum filmes riportok készítéséhez, jelentkezz a közösségi házban.

A dokumentum filmek célja: Szajol múltjának, kultúrájának, mindennapi eseményeinek megőrzése az utókor számára, idős emberek elbeszéléseiből, meséiből.

A dolgod nagyon egyszerű: egy video kamerával (vagy video-képes mobil telefonnal, ma már mindegyik okostelefon képes video anyagot rögzíteni, elfogadható minőségben) felvértezve magad, felkeresel idős bácsikat, néniket, akik szívesen és szeretettel mesélnek a régi időkről.

Neked csak kérdezned kell,vagy sokszor még azt sem csak megkérni az idős embereket, meséljenek a régi időkről.

Az elkészült anyagokat azután megjelentetjük Szajol honlapján az „Élő Emlékezet Falá”-n, hasonlóan a hajdúnánási példához. http://hajdunanas.hu/emlekezetfala/

Már készült is ilyen film; mégpedig 2015-11-14-én a 101 éves Hegedűs Ferenc bácsi előadását –II. Világháborús történeteiről - egy video felvételen rögzítettük, és utána készült egy rövidfilm: http://harmoniaszajol.hu/ oldalon Videók menüben.

Egy ilyen „dokumentumfilm” elkészítéséhez szükség van „riporterre, operatőrre, szervezőre, vágóra, rendezőre”. Ha bármelyik „szerep” tetszik neked, akkor várunk szeretettel, jelentkezz:

http://harmoniaszajol.hu/ Kapcsolat menüben.